Ga naar de inhoud


Print

Winkel

Contact

Wat is flex en waarvoor wordt het gebruikt

Kleding bedrukken met flex

Flex is een techniek waarbij een kunststof, vinyl, door middel van warmte en een pers op kleding wordt aangebracht.

Dit vinyl bestaat uit een drager met daarop het eigenlijke vinyl. Het vinyl wordt met een snijmachine of plotter uitgesneden. Het overtollige vinyl wordt verwijderd, het zogenaamde peelen. Dit is een handmatige klus.

Nadat het ontwerp in de flex is gesneden, het overtollige vinyl gepeeld, wordt het ontwerp op het kledingstuk gelegd onder een hitte pers. Door middel van hitte en druk smelt het vinyl samen met het kledingstuk. Hiermee is de opdruk op het kledingstuk aangebracht.

Dit is heel in het kort het procédé.


naar de winkel

Dit vindt u

zoal in onze winkel

Klik op de afbeelding om direct naar de winkel te gaan

Overwegingen bij het bedrukken van kleding

er is heel veel mogelijk!

Een flex opdruk is zeer geschikt voor zowel dunnere als dikkere stoffen. De samenstelling van stoffen kan katoen zijn, of nylon of een combinatie van beiden. Zeker bij nylon moet de temperatuur goed in de gaten worden gehouden. Het is dan beter om met een lagere temperatuur langer te persen dan kort te persen met een hoge temperatuur.

De flex opdruk kan maar een beperkt aantal kleuren bevatten. Iedere kleur heeft zijn eigen drukgang. Teveel drukgangen zorgen ervoor dat het ontwerp zich niet goed hecht op het kledingstuk. Als vuistregel kan een maximum van 3 drukgangen gehanteerd worden. De 1e drukgangen zullen korter van duur zijn dan wanneer er maar 1 drukgang is.

Grote oppervlakten flex op een kledingstuk geven niet het mooiste resultaat. Bij flex is het fijn om met lijnen en kleinere oppervlaktes te werken. Dit geeft het mooiste eind resultaat.

Vinyl is verkrijgbaar van verschillende merken in verschillende uitvoeringen. Er zijn soorten die een sterkere hechting op de drager hebben. Deze kunnen nauwkeuriger gesneden worden. Maar het peelen is minder eenvoudig. Andere vinyls blokkeren ondergrond kleuren beter.


contact

De keuze in kleuren is enorm. Naast de effen kleuren, inclusief de metaal kleuren als bijvoorbeeld goud en zilver, zijn er meer kleurige vinyls, hologram vinyls, glow in the dark en nog veel meer te verkrijgen. Er zijn zelfs vinyls die printbaar zijn. Hierdoor kunnen ook full color afdrukken met flex gemaakt worden.

Door een combinatie van kleuren zijn er hele opvallende opdrukken te maken.

Een flex opdruk is duurzaam, maar vergt wel aandacht bij het onderhoud. Niet te heet wassen, het beste binnenste buiten. Niet in de droogtrommel en de opdruk niet strijken. Maar als je je aan deze voorschriften houdt, dan heb je ook lang plezier van jouw opdruk!

T-Shirts

Diverse modellen

Vanaf € 24,95


Klik voor collectie

Unisex

Sweater

€ 35,00


klik voor winkel

Mooie

Mokken

Vanaf € 14,95


Koop NU