Ga naar de inhoud


Print

Winkel

Contact

Verschillende vormen van

Kleding bedrukken

Zonder het bedrukken van kleding zou de kleding er maar saai uizien. Het enige onderscheid zou dan zijn de soort kleding, kleur en model. Maar met het bedrukken van kleding ontstaat de mogelijkheid om meer variatie in de kleding aan te brengen. Er zijn veel verschillende manieren om kleding te bedrukken. Iedere manier heeft zijn voor- en nadelen. Ook zijn niet alle stoffen geschikt voor alle methodes voor het bedrukken van kleding.

voorbeelden

zeefdruk

heat transfer

printen

borduren

Deze technieken zullen in een apart item diepergaand worden behandeld.


naar de winkel

Dit vindt u

zoal in onze winkel

Klik op de afbeelding om direct naar de winkel te gaan

Overwegingen bij het bedrukken van kleding

er is heel veel mogelijk!

Naast de stof welke bepaalt welke techniek gebruikt kan worden, is er ook het ontwerp.

Niet alle ontwerpen zijn even geschikt om met alle technieken op een stof te worden aangebracht.

Voor een full color ontwerp zal het printen op de stof, het zogenaamde Direct To Garment (DTG), een goede optie kunnen zijn. Een heat transfer in de vorm van Flex of Flock lijkt dan minder geschikt. Omdat er ook printbare flex is, zou dat wel weer een optie kunnen zijn.

Hieruit blijkt dat wat in eerste instantie misschien niet heel logisch lijkt, toch heel goed kan werken.

Iets dergelijks geldt ook voor de zeefdruk. Zeefdruk is naar mijn mening heel geschikt voor 1 a 2 kleuren druk in grote aantallen. Er is ook niets op tegen om met meerdere kleuren een full color effect te creëren. Of dat nu voor met name grotere aantallen geschikt is of voor een artistieke gelimiteerde oplage, dat valt te bezien.

Bij borduren zijn er wat andere aandachtspunten. Hoewel ook het aantal kleuren zeker een aandachtspunt is, is hier de grootte en daarmee de borduurtijd een punt van aandacht. Naast natuurlijk of de stof geschikt is om te borduren of deze stof extra voorbereidingen vergt.

Ook de mate van detail van het ontwerp zal de keuze voor 1 van de technieken beïnvloeden. Naast de gehanteerde druktechniek is hier ook de stof keuze van belang. Een gladde, effen stof maakt een grotere mate van detail mogelijk dan een grovere stof.


contact

T-Shirts

Diverse modellen

Vanaf € 24,95


Klik voor collectie

Unisex

Sweater

€ 35,00


klik voor winkel

Mooie

Mokken

Vanaf € 14,95


Koop NU